Kulübümüzün Eskişehir Gezisi

Marmara Tarih Kulübü, Türk Edebiyatı Kulübü ve Türk Kültürü Kulübü ortaklığıyla düzenlediğimiz Eskişehir Gezimizi 27 Ekim Cumartesi günü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Öğr. Üy. Cezmi Karasu'nun rehberliğinde gerçekleştirdik.

Fotoğraflar:

Eskişehir'in Tarihi Eserleri

Kurşunlu Cami: 1525 yılında yapılmış bir tarihi eserdir.

Seyyit Battal Gazi Külliyesi: Seyit Battal Gazi'ye ithafen 1207 yılında yapılmıştır.

Şeyh Edebali Külliyesi: Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in kayınpederi Şeyh Edebali adına yapılmış olan külliyedir.

Yunus Emre Külliyesi: Türk tarihinde önemli bir yeri bulunan Yunus Emre'nin külliyesi de Eskişehir'in önemli eserleri arasında yer almaktadır.

Gezimiz her ne kadar Eskişehir'e yapılmış olsa da kulübümüz üniversitemizin bulunduğu İstanbul'un değerlerini de unutmamaktadır. İstanbul'daki Mimari Eserler konulu yazıya göz atarak bu konuda siz de bilgilenebilirsiniz.